Jaja po meksykańsku na chrupiącej bagietce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja po meksykańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

null

1 sztuka

9 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i dodaj do cebuli. Zagotuj.

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Z kromek bagietki zrób grzanki.

Krok 4

Jajka usmaż na oliwie. Ułóż jajka na grzankach i polej przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej