Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to sposób na wykorzystanie pozostałości po panierowaniu kotletów.

Krok 2

Wymieszaj jajka z mąką i przyprawami aż do uzyskania miękkiego, luźnego ciasta. Uformuj placek i obtocz go w bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju, na średnim ogniu, aż do lekkiego zrumienienia bułki tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej