Chrupiące pikantne orzechy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pikantne orzechy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.

Krok 2

Na patelnię dodaj orzechy, wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Orzechy wysyp na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Orzechy wystudź i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Orzechy przed wstawieniem do piekarnika możesz polać dwoma łyżkami ulubionego miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pikantne orzechyChrupiące pikantne orzechy

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.