Chrupiące pikantne orzechy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pikantne orzechy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.

Krok 2

Na patelnię dodaj orzechy, wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Orzechy wysyp na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Orzechy wystudź i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Orzechy przed wstawieniem do piekarnika możesz polać dwoma łyżkami ulubionego miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pikantne orzechyChrupiące pikantne orzechy

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.