
Składniki
250 gramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.
Krok 2
Na patelnię dodaj orzechy, wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Orzechy wysyp na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Orzechy wystudź i podawaj.

Dobra rada:
Orzechy przed wstawieniem do piekarnika możesz polać dwoma łyżkami ulubionego miodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej