Chrupiące pikantne orzechy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pikantne orzechy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.

Krok 2

Na patelnię dodaj orzechy, wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Orzechy wysyp na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Orzechy wystudź i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Orzechy przed wstawieniem do piekarnika możesz polać dwoma łyżkami ulubionego miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pikantne orzechyChrupiące pikantne orzechy

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.