Chrupiące pikantne orzechy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pikantne orzechy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.

Krok 2

Na patelnię dodaj orzechy, wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Orzechy wysyp na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Orzechy wystudź i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Orzechy przed wstawieniem do piekarnika możesz polać dwoma łyżkami ulubionego miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pikantne orzechy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pikantne orzechyChrupiące pikantne orzechy

Na rozgrzanej patelni wymieszaj oliwę, curry, kostkę Knorr, cynamon, kumin oraz pieprz cayenne i cukier. Podgrzewaj 3 minuty mieszając co chwilę.