Pomidory nadziewane oscypkiem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane oscypkiem.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ.

Krok 2

Tymianek, oregano i natkę posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozdrobnij i wymieszaj z tymiankiem, oregano i natką. Dodaj jajko, cebulę, czosnek i bułkę tartą. Przypraw.

Krok 4

Pomidory napełnij farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej