Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ.
Krok 2
Tymianek, oregano i natkę posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser rozdrobnij i wymieszaj z tymiankiem, oregano i natką. Dodaj jajko, cebulę, czosnek i bułkę tartą. Przypraw.
Krok 4
Pomidory napełnij farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej