Pomidory nadziewane oscypkiem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane oscypkiem.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ.

Krok 2

Tymianek, oregano i natkę posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozdrobnij i wymieszaj z tymiankiem, oregano i natką. Dodaj jajko, cebulę, czosnek i bułkę tartą. Przypraw.

Krok 4

Pomidory napełnij farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Oponki z lukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej