Pomidory nadziewane oscypkiem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane oscypkiem.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ.

Krok 2

Tymianek, oregano i natkę posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozdrobnij i wymieszaj z tymiankiem, oregano i natką. Dodaj jajko, cebulę, czosnek i bułkę tartą. Przypraw.

Krok 4

Pomidory napełnij farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej