
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
null
100 gramów
null
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na mniejsze części ( różyczki).
Krok 2
Pieczarki obierz i odetnij trzonki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie słupki.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę.
Krok 4
Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.
Krok 5
Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej