Potrawka z brokułów po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Potrawka z brokułów po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

100 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na mniejsze części ( różyczki).

Krok 2

Pieczarki obierz i odetnij trzonki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie słupki.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę.

Krok 4

Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.

Krok 5

Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej