Potrawka z brokułów po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z brokułów po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

100 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na mniejsze części ( różyczki).

Krok 2

Pieczarki obierz i odetnij trzonki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie słupki.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę.

Krok 4

Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.

Krok 5

Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bułki maślane
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej