Potrawka z brokułów po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z brokułów po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

100 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na mniejsze części ( różyczki).

Krok 2

Pieczarki obierz i odetnij trzonki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie słupki.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę.

Krok 4

Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.

Krok 5

Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z brokułów po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegańskie Chili
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej