Potrawka z brokułów po niemiecku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0

1 sztuka

100 gramów

0

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.

Krok 1

Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej