Aromatyczna meksykańska patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna meksykańska patelnia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę w paski, pomidory na kawałki, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Mięso podsmaż z cebulą, czosnkiem i pieczarkami.

Krok 3

Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Wrzuć wszystkie przyprawy i zagotuj.

Krok 5

Aromatyczną meksykańską patelnię podawaj udekorowaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej