Aromatyczna meksykańska patelnia

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę w paski, pomidory na kawałki, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 1

Mięso podsmaż z cebulą, czosnkiem i pieczarkami.

Krok 1

Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 1

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Wrzuć wszystkie przyprawy i zagotuj.

Krok 1

Aromatyczną meksykańską patelnię podawaj udekorowaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej