
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę w paski, pomidory na kawałki, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Mięso podsmaż z cebulą, czosnkiem i pieczarkami.
Krok 3
Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 4
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Wrzuć wszystkie przyprawy i zagotuj.
Krok 5
Aromatyczną meksykańską patelnię podawaj udekorowaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej