Aromatyczna meksykańska patelnia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę w paski, pomidory na kawałki, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Mięso podsmaż z cebulą, czosnkiem i pieczarkami.

Krok 3

Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 4

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Wrzuć wszystkie przyprawy i zagotuj.

Krok 5

Aromatyczną meksykańską patelnię podawaj udekorowaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna meksykańska patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej