Dynia duszona z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

17

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

250 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ pokrój w kostkę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 2

Odcedź, wymieszaj z goździkami i cynamonem.

Krok 3

Morele zalej winem, zagotuj, wyjmij łyżką cedzakową, przestudź i pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle.

Krok 5

Dodaj dynię, morele, zalej wywarem z moreli, wymieszaj, duś 5 minut, dopraw solą i cukrem.

Krok 6

Dodaj orzechy, wymieszaj. Posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej