
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.75 szklanki
250 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ pokrój w kostkę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 30 minut.
Krok 2
Odcedź, wymieszaj z goździkami i cynamonem.
Krok 3
Morele zalej winem, zagotuj, wyjmij łyżką cedzakową, przestudź i pokrój w cienkie paski.
Krok 4
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 5
Dodaj dynię, morele, zalej wywarem z moreli, wymieszaj, duś 5 minut, dopraw solą i cukrem.
Krok 6
Dodaj orzechy, wymieszaj. Posyp natką.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























