Dynia duszona z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia duszona z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

250 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ pokrój w kostkę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 2

Odcedź, wymieszaj z goździkami i cynamonem.

Krok 3

Morele zalej winem, zagotuj, wyjmij łyżką cedzakową, przestudź i pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle.

Krok 5

Dodaj dynię, morele, zalej wywarem z moreli, wymieszaj, duś 5 minut, dopraw solą i cukrem.

Krok 6

Dodaj orzechy, wymieszaj. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia duszona z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej