
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 kilograma
20 dekagramów
null
2 sztuki
5 dekagramów
null
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże wymieszaj z mlekiem i z cukrem, odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 2
Mąkę przesiej, dodaj drobno pokrojone masło i sól. Ręką ugniataj składniki do czasu, gdy powstanie kruszonka.
Krok 3
Wlej drożdże z mlekiem i wrób ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 4
Cukinię obierz i zetrzyj z cebulą na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno posiekaj. Wszystko wymieszaj i dopraw.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinaj krążki.
Krok 6
Na jednym krążku układaj farsz a drugim przykrywaj, zlep brzegi.
Krok 7
Placki ułóż na blasze wysmarowanej margaryną i piecz przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej