Placki drożdżowe z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki drożdżowe z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 kilograma

20 dekagramów

null

2 sztuki

5 dekagramów

null

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszaj z mlekiem i z cukrem, odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj drobno pokrojone masło i sól. Ręką ugniataj składniki do czasu, gdy powstanie kruszonka.

Krok 3

Wlej drożdże z mlekiem i wrób ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Cukinię obierz i zetrzyj z cebulą na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno posiekaj. Wszystko wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinaj krążki.

Krok 6

Na jednym krążku układaj farsz a drugim przykrywaj, zlep brzegi.

Krok 7

Placki ułóż na blasze wysmarowanej margaryną i piecz przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki drożdżowe z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej