Kalafior w cieście omletowym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

136

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie.

Krok 3

Każdą różyczkę kalafiora zamaczamy w cieście omletowym i wkładamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż będzie zarumieniony. Po wyciągnięciu kładziemy na ręczniku papierowym żeby wchłonął zbędny tłuszcz.

Krok 2

Jajka roztrzepać, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać. Konsystencja ma być gęsta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej