Kalafior w cieście omletowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w cieście omletowym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie.

Krok 3

Każdą różyczkę kalafiora zamaczamy w cieście omletowym i wkładamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż będzie zarumieniony. Po wyciągnięciu kładziemy na ręczniku papierowym żeby wchłonął zbędny tłuszcz.

Krok 2

Jajka roztrzepać, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać. Konsystencja ma być gęsta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej