Kalafior w cieście omletowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w cieście omletowym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie.

Krok 3

Każdą różyczkę kalafiora zamaczamy w cieście omletowym i wkładamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż będzie zarumieniony. Po wyciągnięciu kładziemy na ręczniku papierowym żeby wchłonął zbędny tłuszcz.

Krok 2

Jajka roztrzepać, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać. Konsystencja ma być gęsta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w cieście omletowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegański gulasz
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej