
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie.
Krok 3
Każdą różyczkę kalafiora zamaczamy w cieście omletowym i wkładamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż będzie zarumieniony. Po wyciągnięciu kładziemy na ręczniku papierowym żeby wchłonął zbędny tłuszcz.
Krok 2
Jajka roztrzepać, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać. Konsystencja ma być gęsta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej