Kebabki z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebabki z ogórkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę, czosnek, natke, mini kosteczke czosnkową, bułkę tartą, przyprawę delikat, pokrojone drobno ogórki konserwowe, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie i uformować podłużne kotlety w kształcie cygar.

Krok 2

Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków.

Krok 3

Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, posiekanymi koperkiem. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podajemy z sosem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej