Kebabki z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebabki z ogórkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę, czosnek, natke, mini kosteczke czosnkową, bułkę tartą, przyprawę delikat, pokrojone drobno ogórki konserwowe, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie i uformować podłużne kotlety w kształcie cygar.

Krok 2

Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków.

Krok 3

Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, posiekanymi koperkiem. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podajemy z sosem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej