Kebabki z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebabki z ogórkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę, czosnek, natke, mini kosteczke czosnkową, bułkę tartą, przyprawę delikat, pokrojone drobno ogórki konserwowe, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie i uformować podłużne kotlety w kształcie cygar.

Krok 2

Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków.

Krok 3

Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, posiekanymi koperkiem. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podajemy z sosem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej