Kebabki z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebabki z ogórkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę, czosnek, natke, mini kosteczke czosnkową, bułkę tartą, przyprawę delikat, pokrojone drobno ogórki konserwowe, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie i uformować podłużne kotlety w kształcie cygar.

Krok 2

Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków.

Krok 3

Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, posiekanymi koperkiem. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podajemy z sosem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebabki z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej