Sezamowe pulpeciki rybne

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0

300 gramów

1 opakowanie

2 opakowania

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

0

0

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.

Krok 1

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.

Krok 1

Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.

Krok 1

Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.

Krok 1

Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.

Krok 1

Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.

Krok 1

Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej