Sezamowe pulpeciki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe pulpeciki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

null

1 opakowanie

3 łyżki

2 opakowania

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.

Krok 3

Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.

Krok 5

Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.

Krok 7

Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej