Sezamowe pulpeciki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe pulpeciki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

null

1 opakowanie

3 łyżki

2 opakowania

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.

Krok 3

Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.

Krok 5

Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.

Krok 7

Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe pulpeciki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej