
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
1 opakowanie
3 łyżki
2 opakowania
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.
Krok 3
Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.
Krok 5
Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 7
Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej