
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
1 opakowanie
3 łyżki
2 opakowania
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.
Krok 3
Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.
Krok 5
Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 7
Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























