
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
null
1 opakowanie
3 łyżki
2 opakowania
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj i pokrój w kostkę razem z marchewką i cebulką.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i duś do momentu kiedy ryba nieco zmięknie.
Krok 3
Zdejmij z ognia wymieszaj z osączonym z zalewy, rozdrobnionym tuńczykiem.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z odrobiną bułki tartej, tak aby masa była dosyć gęsta.
Krok 5
Formuj małe pulpetu, obtocz je w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziarna sezamu przesmaż na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 7
Pulpeciki z ryby oprósz prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej