
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
0.5 szklanki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Fix Knorr rozmieszaj z 0,5 szklanki zimnej wody, dodaj posiekaną natkę oraz pieprz i odstaw na 3 minuty.
Krok 2
W misce połącz mięso, cebulę, jajko oraz przygotowany Fix i sterty ser. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formę do pieczenia, najlepiej keksówkę, wyłóż pergaminem a następnie mięsną masę wyłóż do formy i wygładź zwilżoną dłonią. Pieczeń wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu wyjmij z formy, pokrój w grube plastry i podawaj na ciepło. Tip: Pozostałą pieczeń możesz wykorzystać by przygotować smaczne kanapki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony klops
Gratka dla miłośników mięsa, mielonego i pieczonego! Pieczony klops, nazywany również pieczenią rzymską, to rodzaj pieczonego mięsa mielonego, które świetnie sprawdzi się zarówno na ciepło, jako obiad dla całej rodziny, jak i na zimno jako sycący składnik kanapek do szkoły czy pracy (poza klopsem, warto dodać do nich ogórka konserwowego oraz musztardę lub chrzan). Danie to jest też doskonałą alternatywą dla kotletów mielonych, wprost idealną na niedzielny obiad. Po upieczeniu, ostudź klopsa i pokrój go plastry o grubości około 1-1,5 centymetra. Mięso ułóż rzędem na półmisku i przyozdób gałązkami pietruszki. Potrawa ta najlepiej smakować będzie z sosem (np. pieczarkowym, chrzanowym lub koperkowym lub pomidorowym) oraz tłuczonymi ziemniakami i buraczkami. Jak u mamy!