
Składniki
100 mililitrów
125 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę i krewetki umyć.
Krok 2
Rozgrzać patelnię, dodać oliwę i masło na rozgrzaną patelnię. Wrzucić krewetki i smażyć ok.1,5 minuty z każdej strony. Dodać sok z cytryny i 1 mini kostkę czosnek Knorr. Wlać wino i gotować ok. 3 minuty.
Krok 3
Na talerzu ułóż mix salat. Na wierzch połóż krewetki i polej sosem powstałym przy smażeniu. Udekoruj limonką. SMACZNEGO !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej