Krewetki w sosie cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie cytrynowym

Autor: Marcin Skalski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i krewetki umyć.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, dodać oliwę i masło na rozgrzaną patelnię. Wrzucić krewetki i smażyć ok.1,5 minuty z każdej strony. Dodać sok z cytryny i 1 mini kostkę czosnek Knorr. Wlać wino i gotować ok. 3 minuty.

Krok 3

Na talerzu ułóż mix salat. Na wierzch połóż krewetki i polej sosem powstałym przy smażeniu. Udekoruj limonką. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej