Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
40 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.
Krok 2
Małże osusz i usuń muszle.
Krok 3
Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.
Krok 4
Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.
Krok 5
Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.
Krok 6
Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej