
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
40 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.
Krok 2
Małże osusz i usuń muszle.
Krok 3
Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.
Krok 4
Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.
Krok 5
Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.
Krok 6
Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej