Mule w cieście na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w cieście na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

40 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.

Krok 2

Małże osusz i usuń muszle.

Krok 3

Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.

Krok 4

Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.

Krok 5

Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.

Krok 6

Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Uriel - karp smażony
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej