Mule w cieście na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w cieście na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

40 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.

Krok 2

Małże osusz i usuń muszle.

Krok 3

Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.

Krok 4

Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.

Krok 5

Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.

Krok 6

Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej