Mule w cieście na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w cieście na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

40 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.

Krok 2

Małże osusz i usuń muszle.

Krok 3

Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.

Krok 4

Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.

Krok 5

Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.

Krok 6

Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej