Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
40 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.
Krok 2
Małże osusz i usuń muszle.
Krok 3
Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.
Krok 4
Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.
Krok 5
Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.
Krok 6
Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej