Mule w cieście na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w cieście na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

40 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.

Krok 2

Małże osusz i usuń muszle.

Krok 3

Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.

Krok 4

Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.

Krok 5

Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.

Krok 6

Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki po meksykańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej