Składniki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
null
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.
Krok 2
Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.
Krok 4
Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.
Krok 5
Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej