Pikantne owoce morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne owoce morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

null

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.

Krok 2

Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.

Krok 4

Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.

Krok 5

Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej