
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
null
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.
Krok 2
Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.
Krok 4
Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.
Krok 5
Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























