Pikantne owoce morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

null

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.

Krok 2

Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.

Krok 4

Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.

Krok 5

Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej