Pikantne owoce morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne owoce morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

null

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.

Krok 2

Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.

Krok 4

Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.

Krok 5

Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej