Karp w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karp w pikantnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 ziarno

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z oczyszczonego karpia wytnij 4 filety.

Krok 2

Pozostałości z ryby zalej gorącą wodą, dodaj przyprawy.

Krok 3

Pietruszkę pokrój w plastry, dorzuć do wywaru i ugotuj.

Krok 4

Filet oprósz solą i pieprzem, przyprawą do ryb, obtocz w mące krupczatce i usmaż. Rybę prosto z patelni przełóż do rondla.

Krok 5

Cebulę posiekaj i wraz z pieczarkami podsmaż na tłuszcz pozostałym ze smażenia ryby. Dodaj łyżkę mąki i zasmaż.

Krok 6

Wywar z ryby odcedź i wymieszaj z zasmażką. Zagotuj, dopraw, dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 7

Rybę ułożoną w rondlu zalej sosem, przykryj i duś przez 5 minut. Rybę wraz z sosem wyłóż na półmisek i polej śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
130 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej