
Składniki
null
null
1 opakowanie
3 łyżki
2 łyżki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę spraw. Pokrój na dzwonka, obtocz w mące.
Krok 2
Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Rozgrzej olej, dodaj masło i smaż dzwonka z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
Nadmiar tłuszczu osącz układając dzwonka na papierze pergaminowym . Podawaj z chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej