Karp panierowany

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

2 łyżki

1 opakowanie

1.5 kilograma

0

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę spraw. Pokrój na dzwonka, obtocz w mące.

Krok 1

Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 1

Rozgrzej olej, dodaj masło i smaż dzwonka z obu stron na złoty kolor.

Krok 1

Nadmiar tłuszczu osącz układając dzwonka na papierze pergaminowym . Podawaj z chrzanem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej