Karp Wigilijny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp Wigilijny

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

100 gramów

150 gramów

150 gramów

6 łyżek

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw kupujemy karpia najlepiej dwa karpie takie po 1300 gram głowy odejdą i flaki będzie 2kg rybki dzwonka .Kupionego Karpia wkładam karpia do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie zarówno skóra jak i łuski schodzą o wiele łatwiej. Ja tylko pozbywam się łusek piekę ze skórką rybkę .

Krok 2

Karpia kroję w dzwonki skrapiam dobrze sokiem z cytryny połączonym z przyprawą w mini kostkach smażona cebulka Knorr cytryny, oprószyłam solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby ryba przeszła smakiem przypraw.

Krok 3

Na talerzu przygotowuje panierkę, mieszając mąkę z bułką tartą. Wkładam po kawałku karpia i obtaczam w panierce .Na patelni stopić masło i dodać olej. Smażyć rybę na średnim ogniu na rumiano po obydwu stronach. Pyszne danie Wigilijne :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej