Karp Wigilijny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp Wigilijny

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

100 gramów

150 gramów

150 gramów

6 łyżek

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw kupujemy karpia najlepiej dwa karpie takie po 1300 gram głowy odejdą i flaki będzie 2kg rybki dzwonka .Kupionego Karpia wkładam karpia do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie zarówno skóra jak i łuski schodzą o wiele łatwiej. Ja tylko pozbywam się łusek piekę ze skórką rybkę .

Krok 2

Karpia kroję w dzwonki skrapiam dobrze sokiem z cytryny połączonym z przyprawą w mini kostkach smażona cebulka Knorr cytryny, oprószyłam solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby ryba przeszła smakiem przypraw.

Krok 3

Na talerzu przygotowuje panierkę, mieszając mąkę z bułką tartą. Wkładam po kawałku karpia i obtaczam w panierce .Na patelni stopić masło i dodać olej. Smażyć rybę na średnim ogniu na rumiano po obydwu stronach. Pyszne danie Wigilijne :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp Wigilijny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej