
Składniki
2 kilogramy
100 gramów
150 gramów
150 gramów
6 łyżek
6 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw kupujemy karpia najlepiej dwa karpie takie po 1300 gram głowy odejdą i flaki będzie 2kg rybki dzwonka .Kupionego Karpia wkładam karpia do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie zarówno skóra jak i łuski schodzą o wiele łatwiej. Ja tylko pozbywam się łusek piekę ze skórką rybkę .
Krok 2
Karpia kroję w dzwonki skrapiam dobrze sokiem z cytryny połączonym z przyprawą w mini kostkach smażona cebulka Knorr cytryny, oprószyłam solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby ryba przeszła smakiem przypraw.
Krok 3
Na talerzu przygotowuje panierkę, mieszając mąkę z bułką tartą. Wkładam po kawałku karpia i obtaczam w panierce .Na patelni stopić masło i dodać olej. Smażyć rybę na średnim ogniu na rumiano po obydwu stronach. Pyszne danie Wigilijne :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej