Bakłażany z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

80

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i bakłażana pokrój w krążki.

Krok 2

Warzywa podsmaż do dobrze rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Wlej do potrawy rozkłócone jajka oraz sos sojowy. Mieszaj energicznie aż jajka się zetną.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 5

Wlej płyn do potrawy. Zagotuj, ciągle mieszając i natychmiast podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Pasztet z fasoli
czas przygotowania
145 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej