Bakłażany z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bakłażany z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

80

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i bakłażana pokrój w krążki.

Krok 2

Warzywa podsmaż do dobrze rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Wlej do potrawy rozkłócone jajka oraz sos sojowy. Mieszaj energicznie aż jajka się zetną.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 5

Wlej płyn do potrawy. Zagotuj, ciągle mieszając i natychmiast podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej