Bakłażany z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

80

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i bakłażana pokrój w krążki.

Krok 2

Warzywa podsmaż do dobrze rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Wlej do potrawy rozkłócone jajka oraz sos sojowy. Mieszaj energicznie aż jajka się zetną.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 5

Wlej płyn do potrawy. Zagotuj, ciągle mieszając i natychmiast podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej