
Składniki
2 łyżki
null
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii i wrzuć na 10 minut do gorącej wody.
Krok 2
W międzyczasie obierz jabłka, podziel je na ósemki i usuń pestki.
Krok 3
Jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, nasmarowanym masłem. Oprósz je Delikatem Knorr.
Krok 4
Parówki pokrój wzdłuż i ułóż na jabłkach. Na wierzch połóż kawałki masła, posyp całość cukrem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Podawaj z razowym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































