
Składniki
2 łyżki
null
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii i wrzuć na 10 minut do gorącej wody.
Krok 2
W międzyczasie obierz jabłka, podziel je na ósemki i usuń pestki.
Krok 3
Jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, nasmarowanym masłem. Oprósz je Delikatem Knorr.
Krok 4
Parówki pokrój wzdłuż i ułóż na jabłkach. Na wierzch połóż kawałki masła, posyp całość cukrem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Podawaj z razowym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej