Duszone maślaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone maślaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maślaki oczyść, odetnij trzonki, obierz ze skórki. Jeśli używasz mrożonych - rozmroź je. Blanszuj na wrzątku 2 minuty. Odcedź i przełóż do rondla.

Krok 2

Dodaj obraną i pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 3

Dopraw pieprzem i cukrem. Duś 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podawaj od razu lub ułóż w wyparzonych słoikach grzyby, następnie pasteryzuj około godziny.

Krok 4

Dodaj 2 łyżki wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr i sok z cytryny. Duś chwilę, aż maślaki puszczą sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej