Duszone maślaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone maślaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maślaki oczyść, odetnij trzonki, obierz ze skórki. Jeśli używasz mrożonych - rozmroź je. Blanszuj na wrzątku 2 minuty. Odcedź i przełóż do rondla.

Krok 2

Dodaj obraną i pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 3

Dopraw pieprzem i cukrem. Duś 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podawaj od razu lub ułóż w wyparzonych słoikach grzyby, następnie pasteryzuj około godziny.

Krok 4

Dodaj 2 łyżki wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr i sok z cytryny. Duś chwilę, aż maślaki puszczą sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ananas z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej