Składniki
1 sztuka
2 łyżki
600 gramów
2 łyżeczki
400 gramów
5 sztuk
350 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Następnie dodaj do tego pomidory, bulion Knorra, chilli i duś przez 10 minut na średnim ogniu.
Krok 3
Przypraw cukrem i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Włoskie penne z mozzarellą
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej