Szybki sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżeczki

400 gramów

5 sztuk

350 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Następnie dodaj do tego pomidory, bulion Knorra, chilli i duś przez 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3

Przypraw cukrem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej