
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
600 gramów
2 łyżeczki
400 gramów
5 sztuk
350 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Następnie dodaj do tego pomidory, bulion Knorra, chilli i duś przez 10 minut na średnim ogniu.
Krok 3
Przypraw cukrem i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej