Szybki sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżeczki

400 gramów

5 sztuk

350 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Następnie dodaj do tego pomidory, bulion Knorra, chilli i duś przez 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3

Przypraw cukrem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej