
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek natnij i wysmaruj dokładnie całe naczynie do fondue.
Krok 2
Sery zetrzyj na tarce lub pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do przygotowanego naczynia.
Krok 3
Dodaj wino i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki całkowicie się połączą.
Krok 4
Wiśniówkę rozmieszaj z łyżką mąki, dodaj do fondue, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej