Wyśmienite fondue przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite fondue

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek natnij i wysmaruj dokładnie całe naczynie do fondue.

Krok 2

Sery zetrzyj na tarce lub pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do przygotowanego naczynia.

Krok 3

Dodaj wino i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki całkowicie się połączą.

Krok 4

Wiśniówkę rozmieszaj z łyżką mąki, dodaj do fondue, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite fondue - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej