
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek natnij i wysmaruj dokładnie całe naczynie do fondue.
Krok 2
Sery zetrzyj na tarce lub pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do przygotowanego naczynia.
Krok 3
Dodaj wino i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki całkowicie się połączą.
Krok 4
Wiśniówkę rozmieszaj z łyżką mąki, dodaj do fondue, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























