
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek natnij i wysmaruj dokładnie całe naczynie do fondue.
Krok 2
Sery zetrzyj na tarce lub pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do przygotowanego naczynia.
Krok 3
Dodaj wino i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki całkowicie się połączą.
Krok 4
Wiśniówkę rozmieszaj z łyżką mąki, dodaj do fondue, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej