Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
6 plastrów
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek pokrój w drobniutką kosteczkę razem z cebulką.
Krok 2
Wymieszaj obydwa składniki z twarożkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, tak aby były pikantne w smaku.
Krok 3
Masą serowa wysmaruj plastry schabu i zwiń w ruloniki, ułóż na kawałkach bagietki i udekoruj delikatne zawijasy posiekana natka pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej