Delikatne zawijasy z twarożkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne zawijasy z twarożkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

6 plastrów

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek pokrój w drobniutką kosteczkę razem z cebulką.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj obydwa składniki z twarożkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, tak aby były pikantne w smaku.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 2

Krok 3

Masą serowa wysmaruj plastry schabu i zwiń w ruloniki, ułóż na kawałkach bagietki i udekoruj delikatne zawijasy posiekana natka pietruszki.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej