
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
6 plastrów
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek pokrój w drobniutką kosteczkę razem z cebulką.
Krok 2
Wymieszaj obydwa składniki z twarożkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, tak aby były pikantne w smaku.
Krok 3
Masą serowa wysmaruj plastry schabu i zwiń w ruloniki, ułóż na kawałkach bagietki i udekoruj delikatne zawijasy posiekana natka pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej