Delikatne zawijasy z twarożkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne zawijasy z twarożkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

6 plastrów

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek pokrój w drobniutką kosteczkę razem z cebulką.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj obydwa składniki z twarożkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, tak aby były pikantne w smaku.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 2

Krok 3

Masą serowa wysmaruj plastry schabu i zwiń w ruloniki, ułóż na kawałkach bagietki i udekoruj delikatne zawijasy posiekana natka pietruszki.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej