Delikatne zawijasy z twarożkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne zawijasy z twarożkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

6 plastrów

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek pokrój w drobniutką kosteczkę razem z cebulką.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj obydwa składniki z twarożkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, tak aby były pikantne w smaku.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 2

Krok 3

Masą serowa wysmaruj plastry schabu i zwiń w ruloniki, ułóż na kawałkach bagietki i udekoruj delikatne zawijasy posiekana natka pietruszki.

Delikatne zawijasy z twarożkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne zawijasy z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej