Śmietanowa papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowa papryka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1.5 łyżeczki

3 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój usuń gniazda nasienne, piecz w piekarniku z włączoną grzałką górną, aż ściemniej skórka.

Krok 2

Przełóż do garnka, przykryj, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj paprykę i duś kilka minut.

Krok 4

Wlej śmietanę, poczekaj aż się zagotuje zestaw z ognia.

Krok 5

Czosnek rozetrzyj z pieprzem i Delikatem Knorr.

Krok 6

Dodaj do papryki. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej