Śmietanowa papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowa papryka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 łyżeczki

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój usuń gniazda nasienne, piecz w piekarniku z włączoną grzałką górną, aż ściemniej skórka.

Krok 2

Przełóż do garnka, przykryj, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj paprykę i duś kilka minut.

Krok 4

Wlej śmietanę, poczekaj aż się zagotuje zestaw z ognia.

Krok 5

Czosnek rozetrzyj z pieprzem i Delikatem Knorr.

Krok 6

Dodaj do papryki. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej