
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój usuń gniazda nasienne, piecz w piekarniku z włączoną grzałką górną, aż ściemniej skórka.
Krok 2
Przełóż do garnka, przykryj, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj paprykę i duś kilka minut.
Krok 4
Wlej śmietanę, poczekaj aż się zagotuje zestaw z ognia.
Krok 5
Czosnek rozetrzyj z pieprzem i Delikatem Knorr.
Krok 6
Dodaj do papryki. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej