
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój usuń gniazda nasienne, piecz w piekarniku z włączoną grzałką górną, aż ściemniej skórka.
Krok 2
Przełóż do garnka, przykryj, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj paprykę i duś kilka minut.
Krok 4
Wlej śmietanę, poczekaj aż się zagotuje zestaw z ognia.
Krok 5
Czosnek rozetrzyj z pieprzem i Delikatem Knorr.
Krok 6
Dodaj do papryki. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej