Śmietanowa papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowa papryka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1.5 łyżeczki

3 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój usuń gniazda nasienne, piecz w piekarniku z włączoną grzałką górną, aż ściemniej skórka.

Krok 2

Przełóż do garnka, przykryj, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj paprykę i duś kilka minut.

Krok 4

Wlej śmietanę, poczekaj aż się zagotuje zestaw z ognia.

Krok 5

Czosnek rozetrzyj z pieprzem i Delikatem Knorr.

Krok 6

Dodaj do papryki. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowa papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej