Schab pieczony z cebulką i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

171 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

6 sztuk

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj olejem, przyprawą Knorr oraz majerankiem.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Następnie mięso przełóż do rękawa do pieczenia.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż szalotki przekrojone na pół i cały czosnek.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Raudner

    Ryszard Raudner

    Majeranek to wedłóg mnie zły pomysł. Poza tym mięso natarte przyprawami zostawił bym na parę godzin w lodówce.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej