Schab pieczony z cebulką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

6 sztuk

10 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj olejem, przyprawą Knorr oraz majerankiem.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Następnie mięso przełóż do rękawa do pieczenia.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż szalotki przekrojone na pół i cały czosnek.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Raudner

    Ryszard Raudner , 25.05.2015

    Majeranek to wedłóg mnie zły pomysł. Poza tym mięso natarte przyprawami zostawił bym na parę godzin w lodówce.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab pieczony z cebulką i czosnkiemSchab pieczony z cebulką i czosnkiem

Mięso natrzyj olejem, przyprawą Knorr oraz majerankiem.