Schab pieczony z cebulką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

6 sztuk

10 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj olejem, przyprawą Knorr oraz majerankiem.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Następnie mięso przełóż do rękawa do pieczenia.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż szalotki przekrojone na pół i cały czosnek.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Raudner

    Ryszard Raudner , 25.05.2015

    Majeranek to wedłóg mnie zły pomysł. Poza tym mięso natarte przyprawami zostawił bym na parę godzin w lodówce.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z cebulką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab pieczony z cebulką i czosnkiemSchab pieczony z cebulką i czosnkiem

Mięso natrzyj olejem, przyprawą Knorr oraz majerankiem.