Kokosowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kokosowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

183 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

30 gramów

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Knorr z piwem, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Ciasto odstaw na 10 minut.

Kokosowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Obtaczaj krewetki w mące, a następnie zanurz w cieście trzymając za ogon.

Kokosowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Od razu smaż na wcześniej rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru przez około 4-5 minut. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z musztardą chrzanową.

Kokosowe krewetki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka inaczej
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowe krewetkiKokosowe krewetki

W Polsce owoce morza wciąż są jadane rzadko. Niesłusznie, bo są już powszechnie dostępne, słyną z niezwykłego smaku i stanowią wykwintną przekąskę. Na dodatek są znane jako naturalne afrodyzjaki. Jeśli chcesz zaskoczyć swojego partnera, przygotuj mu chrupiące kokosowe krewetki. W sklepach dostępnych jest kilka rodzajów krewetek, smakosze wybierają zazwyczaj krewetki tygrysie, które są dużo większe od pozostałych. Ciekawy jest nasz pomysł na kokosową panierkę do krewetek. Składają się na nią jajko, wiórki kokosowe, Fix Knorr do placków ziemniaczanych i piwo. Dzięki niemu ciasto stanie się odrobinę gazowane i zyska przez to na lekkości. Usmażone na złoto krewetki można podawać z dodatkiem gęstego dipu musztardowego lub czosnkowego. Jeśli zaserwujesz kokosowe krewetki na imprezie, musisz liczyć się z tym, że znikną z talerzy w mgnieniu oka, zrób ich więc dużo!