Kokosowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

30 gramów

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Knorr z piwem, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Ciasto odstaw na 10 minut.

Kokosowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Obtaczaj krewetki w mące, a następnie zanurz w cieście trzymając za ogon.

Kokosowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Od razu smaż na wcześniej rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru przez około 4-5 minut. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z musztardą chrzanową.

Kokosowe krewetki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowe krewetkiKokosowe krewetki

W Polsce owoce morza wciąż są jadane rzadko. Niesłusznie, bo są już powszechnie dostępne, słyną z niezwykłego smaku i stanowią wykwintną przekąskę. Na dodatek są znane jako naturalne afrodyzjaki. Jeśli chcesz zaskoczyć swojego partnera, przygotuj mu chrupiące kokosowe krewetki. W sklepach dostępnych jest kilka rodzajów krewetek, smakosze wybierają zazwyczaj krewetki tygrysie, które są dużo większe od pozostałych. Ciekawy jest nasz pomysł na kokosową panierkę do krewetek. Składają się na nią jajko, wiórki kokosowe, Fix Knorr do placków ziemniaczanych i piwo. Dzięki niemu ciasto stanie się odrobinę gazowane i zyska przez to na lekkości. Usmażone na złoto krewetki można podawać z dodatkiem gęstego dipu musztardowego lub czosnkowego. Jeśli zaserwujesz kokosowe krewetki na imprezie, musisz liczyć się z tym, że znikną z talerzy w mgnieniu oka, zrób ich więc dużo!