Kokosowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
206 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

30 gramów

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Knorr z piwem, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Ciasto odstaw na 10 minut.

Kokosowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Obtaczaj krewetki w mące, a następnie zanurz w cieście trzymając za ogon.

Kokosowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Od razu smaż na wcześniej rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru przez około 4-5 minut. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z musztardą chrzanową.

Kokosowe krewetki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowe krewetkiKokosowe krewetki

W Polsce owoce morza wciąż są jadane rzadko. Niesłusznie, bo są już powszechnie dostępne, słyną z niezwykłego smaku i stanowią wykwintną przekąskę. Na dodatek są znane jako naturalne afrodyzjaki. Jeśli chcesz zaskoczyć swojego partnera, przygotuj mu chrupiące kokosowe krewetki. W sklepach dostępnych jest kilka rodzajów krewetek, smakosze wybierają zazwyczaj krewetki tygrysie, które są dużo większe od pozostałych. Ciekawy jest nasz pomysł na kokosową panierkę do krewetek. Składają się na nią jajko, wiórki kokosowe, Fix Knorr do placków ziemniaczanych i piwo. Dzięki niemu ciasto stanie się odrobinę gazowane i zyska przez to na lekkości. Usmażone na złoto krewetki można podawać z dodatkiem gęstego dipu musztardowego lub czosnkowego. Jeśli zaserwujesz kokosowe krewetki na imprezie, musisz liczyć się z tym, że znikną z talerzy w mgnieniu oka, zrób ich więc dużo!