Ciasto marchewkowe z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe z bakaliami

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżka

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

3 łyżki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.

Krok 2

Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).

Krok 3

Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej