Ciasto marchewkowe z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe z bakaliami

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

6 sztuk

200 mililitrów

200 gramów

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.

Krok 2

Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).

Krok 3

Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej