Ciasto marchewkowe z bakaliami

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

6 sztuk

200 mililitrów

200 gramów

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.

Krok 2

Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).

Krok 3

Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej