
Składniki
200 mililitrów
200 gramów
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżka
400 gramów
1 opakowanie
400 gramów
3 łyżki
300 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.
Krok 2
Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).
Krok 3
Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej