Ciasto marchewkowe z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe z bakaliami

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżka

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

3 łyżki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.

Krok 2

Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).

Krok 3

Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kalafiorem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej