Jajka na bekonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na bekonie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Jajka na bekonie - Krok 1

Krok 2

Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Jajka na bekonie - Krok 2

Krok 3

Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Jajka na bekonie - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej