Jajka na bekonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na bekonie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Jajka na bekonie - Krok 1

Krok 2

Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Jajka na bekonie - Krok 2

Krok 3

Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Jajka na bekonie - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej