
Składniki
3 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Krok 2
Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Krok 3
Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej