Jajka na bekonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na bekonie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Jajka na bekonie - Krok 1

Krok 2

Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Jajka na bekonie - Krok 2

Krok 3

Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Jajka na bekonie - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na bekonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej