
Składniki
3 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Krok 2
Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Krok 3
Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej