
Składniki
3 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon podsmaż na suchej patelni, tak by wytopił się z niego tłuszcz i zostały chrupiące plastry.

Krok 2
Jajka posadź na wytopionym tłuszczu. Dopraw solą.

Krok 3
Jajka podawaj z chrupiącymi plastrami boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej