Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż oba składniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Wbij jajka, wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Kromki chleba ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Krok 4
Rozsmaruj na nich gotową jajecznicę, polej tłuszczem i posyp natką pietruszki.
Krok 5
Piecz 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej