Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, a kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż oba składniki na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Wbij jajka, wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Kromki chleba ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem.

Krok 4

Rozsmaruj na nich gotową jajecznicę, polej tłuszczem i posyp natką pietruszki.

Krok 5

Piecz 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej