Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż oba składniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Wbij jajka, wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Kromki chleba ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Krok 4
Rozsmaruj na nich gotową jajecznicę, polej tłuszczem i posyp natką pietruszki.
Krok 5
Piecz 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej