
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
7 sztuk
1 sztuka
250 mililitrów
2 sztuki
1 szczypta
150 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w talarki, cebulę w piórka. Następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
W dużej misce połącz ugotowany makaron, kiełbasę, cebulę, tarty ser oraz przyprawy.
Krok 3
Fix wymieszaj ze śmietaną oraz jajkami i wlej do miski.
Krok 4
Całość dobrze wymieszaj i przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego margaryną.
Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu posyp pomidorkami i ziołami.
Krok 6
Spaghetti ugotuj w osolonej wodzie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą
Szukasz prostego i szybkiego dania obiadowego? Makaronowa zapiekanka z kiełbasą z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Wędzone mięso, rozpływający się żółty ser, kremowy delikatny sos i makaron sprawdzą się też jako pyszna ciepła kolacja. Zacznij przygotowanie zapiekanki od podsmażenia kiełbasy z cebulą na rozgrzanej oliwie. Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku warto dodać do nich także przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron ugotuj al dente, według wskazówek na opakowaniu. Wymieszaj wszystkie składniki ze śmietanowo-jajeczną masą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp potrawę dodatkową porcją startego sera żółtego, a zyska bardziej chrupiącą serową skórkę. Makaronową zapiekankę z kiełbasą udekoruj przed podaniem pomidorkami koktajlowymi i świeżymi ziołami. Sprawdzi się zarówno rozmaryn, jak i bazylia. Serwuj z surówkami, na przykład z marchewki, białej kapusty i ogórków. Równie dobrze będzie komponować się z sałatką ze świeżych warzyw, np. na bazie rukoli. Przygotuj makaronową zapiekankę na podstawie tego przepisu!