Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej