Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.
Krok 2
Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej