Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej