Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej