Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej