Penne z sosem grzybowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem grzybowo-serowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.

Krok 3

Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.

Krok 4

Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej