Penne z sosem grzybowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem grzybowo-serowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.

Krok 3

Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.

Krok 4

Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Penne z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej