
Składniki
50 dekagramów
0.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.
Krok 3
Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.
Krok 4
Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































