Penne z sosem grzybowo-serowym

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

563

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.

Krok 3

Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.

Krok 4

Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem grzybowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej