Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 słoik

1 łyżeczka

1 sztuka

1 garść

200 mililitrów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki. Przekładam do miseczki, dodaję przyprawę do kurczaka, pieprz, sól, czosnek. Mieszam i odstawiam na 30 minut albo dłużej.

Krok 2

Cukinię myję, kroję w krążki 0,5 cm a potem na pół. Przesmażam na oleju od suszonych pomidorów. Cukinia nie ma być miękka. Straci wtedy kolor, jędrność. Po dodaniu do sosu ona jeszcze zmięknie. Przekładam na talerz.

Krok 3

Pierś z kurczaka smażę na oleju od pomidorów, dodaję pokrojone suszone pomidory, wlewam mleko w którym rozmieszałam fix Knorr Macn Cheese, dodaję parmezan. Sos zagotowuję, dodaję cukinię i makaron na końcu. Podaję z bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej