Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 słoik

1 łyżeczka

1 sztuka

1 garść

200 mililitrów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki. Przekładam do miseczki, dodaję przyprawę do kurczaka, pieprz, sól, czosnek. Mieszam i odstawiam na 30 minut albo dłużej.

Krok 2

Cukinię myję, kroję w krążki 0,5 cm a potem na pół. Przesmażam na oleju od suszonych pomidorów. Cukinia nie ma być miękka. Straci wtedy kolor, jędrność. Po dodaniu do sosu ona jeszcze zmięknie. Przekładam na talerz.

Krok 3

Pierś z kurczaka smażę na oleju od pomidorów, dodaję pokrojone suszone pomidory, wlewam mleko w którym rozmieszałam fix Knorr Macn Cheese, dodaję parmezan. Sos zagotowuję, dodaję cukinię i makaron na końcu. Podaję z bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w sosie serowo-pomidorowym z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Penne puttanesca
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej