
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
80 gramów
200 gramów
100 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na patelni rozgrzej trochę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodaj szpinak i pokrojone w paski pomidorki.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię. Dodaj pokruszony niebieski ser i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypany tartym serem. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej pasty są uprażone na patelni orzeszki sosnowe, możesz je również zastąpić orzechami laskowymi.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej