
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
80 gramów
200 gramów
100 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na patelni rozgrzej trochę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodaj szpinak i pokrojone w paski pomidorki.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię. Dodaj pokruszony niebieski ser i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypany tartym serem. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej pasty są uprażone na patelni orzeszki sosnowe, możesz je również zastąpić orzechami laskowymi.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej