Penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
974 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

80 gramów

200 gramów

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Penne ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej trochę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodaj szpinak i pokrojone w paski pomidorki.

Penne ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię. Dodaj pokruszony niebieski ser i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Penne ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypany tartym serem. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej pasty są uprażone na patelni orzeszki sosnowe, możesz je również zastąpić orzechami laskowymi.

Penne ze szpinakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

18

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Łysoń

    Katarzyna Łysoń , 09.03.2015

    Moze trafilas akurat na niesmaczne suszone pomidory,poniewaz sa rozne.Ja natomiast b.lubie suszone pomidory

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Legutowska

    Maria Legutowska , 09.03.2015

    Chcialam poczytac komentarze a tu taka niespodzianka...!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Legutowska

    Maria Legutowska , 09.03.2015

    Oliwki to bogate zrodlo zdrowia (potas,fosfor,zelazo,prowit.A, wit.z gr.B, wit.C i E).Wspomagaja trawienie,lagodza migrene. Pomidory zawieraja likopen. Jezeli nie suszone to swieze-przerobione.Zmniejszaja ryzyko zawalu. Reasumujac trzeba nabrac przekonania do jedzenia pomidorow dla zdrowia.W okresie zimy wlasnie te suszone sa jedynym zrodlem tego co jest w nich najcenniejsze. Na swieze nalezy poczekac na sezon pomidorowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Waszczuk

    Tomasz Waszczuk , 08.03.2015

    Hi. Murek. A gdzie ty sie tak nauczyles sosy mieszać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Mazurek

    Kasia Mazurek , 08.03.2015

    Te wszystkie sosy to sama chemia spróbujcie sami taki sos stworzyć z naturalnych składników jak np sos smietanowo ziołowy robie sama ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Krauze

    Aleksandra Krauze , 08.03.2015

    Mysle o oliwkach uwielbiam je:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Goffredo Diotallevi

    Goffredo Diotallevi , 08.03.2015

    Ba.... Con questa roba invece di festeggiare,le fara sentire male

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Kamila Piasecka

    Izabela Kamila Piasecka , 08.03.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Baran

    Ryszard Baran , 08.03.2015

    Ale dziś ja gotowalem obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Kuciak

    Edward Kuciak , 08.03.2015

    super mangiata italiana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gaweł

    Barbara Gaweł , 08.03.2015

    no to poeksperymentuj! daj krojone w kostke i oliwę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Krauze

    Aleksandra Krauze , 08.03.2015

    Dla ciebie dla mnie obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Orzechowska

    Danuta Orzechowska , 08.03.2015

    Suszone pomidory sa wspaniale!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Krauze

    Aleksandra Krauze , 08.03.2015

    Czemu wszysy daja te suszone pomidory? Dla mnie sa okropne w smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 08.03.2015

    Mężowie do dzieła!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelagia Krzywda

    Pelagia Krzywda , 08.03.2015

    Lubicie? ale czy robicie??????☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Zenek Szczypinscy

    Basia Zenek Szczypinscy , 08.03.2015

    Apetycznie wyglada wyprobuje ten przepis Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kornelia Lubojanska

    Kornelia Lubojanska , 08.03.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne ze szpinakiemPenne ze szpinakiem

Makaron ugotuj al dente.