
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj sok z cytryny.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojone w kawałki awokado i łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj posypany serem oraz koperkiem. Do makaronu możesz dodać łyżkę musztardy. Zdecydowanie zaostrzy ona smak potrawy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z łososiem
To danie idealnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na proszoną kolację, która organizujesz dla przyjaciół. Penne z łososiem jest łatwe i szybkie do przyrządzenia, za to jest bardzo wykwintne w smaku. Dzięki temu przepisowi z pewnością urozmaicisz swoją kuchnię, w dodatku nie jest on skomplikowany. Doskonale dobrane smaki aksamitnego awokado, wędzonego łososia i intensywnego w smaku żółtego sera oraz sosu, który dzięki śmietance jest kremowy i delikatny, tworzą z makaronem zgraną całość. Awokado jest najsmaczniejsze, gdy jest dojrzałe, miękkie i ma jednolity zielony kolor miąższu bez brązowych przebarwień. Można to sprawdzić poprzez naciśnięcie jego skórki palcem, jeśli się lekko ugina, oznacza to, że awokado jest dobre. Aby zaostrzyć smak potrawy, do sosu dodaj łyżkę musztardy. Gotowe danie możesz udekorować koperkiem, który świetnie pasuje do ryb.