
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj sok z cytryny.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojone w kawałki awokado i łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj posypany serem oraz koperkiem. Do makaronu możesz dodać łyżkę musztardy. Zdecydowanie zaostrzy ona smak potrawy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z łososiem
To danie idealnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na proszoną kolację, która organizujesz dla przyjaciół. Penne z łososiem jest łatwe i szybkie do przyrządzenia, za to jest bardzo wykwintne w smaku. Dzięki temu przepisowi z pewnością urozmaicisz swoją kuchnię, w dodatku nie jest on skomplikowany. Doskonale dobrane smaki aksamitnego awokado, wędzonego łososia i intensywnego w smaku żółtego sera oraz sosu, który dzięki śmietance jest kremowy i delikatny, tworzą z makaronem zgraną całość. Awokado jest najsmaczniejsze, gdy jest dojrzałe, miękkie i ma jednolity zielony kolor miąższu bez brązowych przebarwień. Można to sprawdzić poprzez naciśnięcie jego skórki palcem, jeśli się lekko ugina, oznacza to, że awokado jest dobre. Aby zaostrzyć smak potrawy, do sosu dodaj łyżkę musztardy. Gotowe danie możesz udekorować koperkiem, który świetnie pasuje do ryb.


































