Penne z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

20 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki.

Penne z łososiem - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj sok z cytryny.

Penne z łososiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj makaron, pokrojone w kawałki awokado i łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj posypany serem oraz koperkiem. Do makaronu możesz dodać łyżkę musztardy. Zdecydowanie zaostrzy ona smak potrawy.

Penne z łososiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne z łososiemPenne z łososiem

To danie idealnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na proszoną kolację, która organizujesz dla przyjaciół. Penne z łososiem jest łatwe i szybkie do przyrządzenia, za to jest bardzo wykwintne w smaku. Dzięki temu przepisowi z pewnością urozmaicisz swoją kuchnię, w dodatku nie jest on skomplikowany. Doskonale dobrane smaki aksamitnego awokado, wędzonego łososia i intensywnego w smaku żółtego sera oraz sosu, który dzięki śmietance jest kremowy i delikatny, tworzą z makaronem zgraną całość. Awokado jest najsmaczniejsze, gdy jest dojrzałe, miękkie i ma jednolity zielony kolor miąższu bez brązowych przebarwień. Można to sprawdzić poprzez naciśnięcie jego skórki palcem, jeśli się lekko ugina, oznacza to, że awokado jest dobre. Aby zaostrzyć smak potrawy, do sosu dodaj łyżkę musztardy. Gotowe danie możesz udekorować koperkiem, który świetnie pasuje do ryb.