Penne z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

20 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki.

Penne z łososiem - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj sok z cytryny.

Penne z łososiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj makaron, pokrojone w kawałki awokado i łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj posypany serem oraz koperkiem. Do makaronu możesz dodać łyżkę musztardy. Zdecydowanie zaostrzy ona smak potrawy.

Penne z łososiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne z łososiemPenne z łososiem

To danie idealnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na proszoną kolację, która organizujesz dla przyjaciół. Penne z łososiem jest łatwe i szybkie do przyrządzenia, za to jest bardzo wykwintne w smaku. Dzięki temu przepisowi z pewnością urozmaicisz swoją kuchnię, w dodatku nie jest on skomplikowany. Doskonale dobrane smaki aksamitnego awokado, wędzonego łososia i intensywnego w smaku żółtego sera oraz sosu, który dzięki śmietance jest kremowy i delikatny, tworzą z makaronem zgraną całość. Awokado jest najsmaczniejsze, gdy jest dojrzałe, miękkie i ma jednolity zielony kolor miąższu bez brązowych przebarwień. Można to sprawdzić poprzez naciśnięcie jego skórki palcem, jeśli się lekko ugina, oznacza to, że awokado jest dobre. Aby zaostrzyć smak potrawy, do sosu dodaj łyżkę musztardy. Gotowe danie możesz udekorować koperkiem, który świetnie pasuje do ryb.