Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz, przekrój na połowy, a żółtka wyjmij.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj pieczarki i usmaż.

Krok 3

Zdejmij z patelni, dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i majonezem.

Krok 4

Białka jajek wypełnij farszem, a następnie ułóż na półmisku grubo wysmarowanym majonezem lub na kawałkach papryki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini kanapeczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej