Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz, przekrój na połowy, a żółtka wyjmij.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj pieczarki i usmaż.

Krok 3

Zdejmij z patelni, dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i majonezem.

Krok 4

Białka jajek wypełnij farszem, a następnie ułóż na półmisku grubo wysmarowanym majonezem lub na kawałkach papryki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej