Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz, przekrój na połowy, a żółtka wyjmij.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj pieczarki i usmaż.

Krok 3

Zdejmij z patelni, dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i majonezem.

Krok 4

Białka jajek wypełnij farszem, a następnie ułóż na półmisku grubo wysmarowanym majonezem lub na kawałkach papryki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej