Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obierz, przekrój na połowy, a żółtka wyjmij.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj pieczarki i usmaż.
Krok 3
Zdejmij z patelni, dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i majonezem.
Krok 4
Białka jajek wypełnij farszem, a następnie ułóż na półmisku grubo wysmarowanym majonezem lub na kawałkach papryki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej