Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki natrzyj ząbkiem czosnku.

Krok 2

Pomidora przekrój, wyciśnij sok z pestkami i pomidorem natrzyj energicznie kromki, aby pokryć chleb miąższem.

Krok 3

Skrop dobrej jakości oliwą i posyp grubą solą. Podawaj z plastrami szynki serrano, prosciutto lub kiełbasą chorizo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej