Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki natrzyj ząbkiem czosnku.

Krok 2

Pomidora przekrój, wyciśnij sok z pestkami i pomidorem natrzyj energicznie kromki, aby pokryć chleb miąższem.

Krok 3

Skrop dobrej jakości oliwą i posyp grubą solą. Podawaj z plastrami szynki serrano, prosciutto lub kiełbasą chorizo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej