Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 2
Pomidora przekrój, wyciśnij sok z pestkami i pomidorem natrzyj energicznie kromki, aby pokryć chleb miąższem.
Krok 3
Skrop dobrej jakości oliwą i posyp grubą solą. Podawaj z plastrami szynki serrano, prosciutto lub kiełbasą chorizo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej