Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 2
Pomidora przekrój, wyciśnij sok z pestkami i pomidorem natrzyj energicznie kromki, aby pokryć chleb miąższem.
Krok 3
Skrop dobrej jakości oliwą i posyp grubą solą. Podawaj z plastrami szynki serrano, prosciutto lub kiełbasą chorizo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej