Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 2
Pomidora przekrój, wyciśnij sok z pestkami i pomidorem natrzyj energicznie kromki, aby pokryć chleb miąższem.
Krok 3
Skrop dobrej jakości oliwą i posyp grubą solą. Podawaj z plastrami szynki serrano, prosciutto lub kiełbasą chorizo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej