
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Pokrój na połówki albo ćwiartki. Zalej w dużym garnku wrzącą wodą tak żeby były przykryte i gotuj 3 minuty. Odcedź, przestudź.
Krok 2
Oba fixy Knorr wymieszaj z olejem i mieszankę wlej do ziemniaków. Wymieszaj potrząsając naczyniem tak żeby wszystkie kawałki warzywa obtoczyły się w przyprawach.
Krok 3
Przełóż ziemniaki na dużą blachę - taką z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 1 godziny przekręcają od czasu do czasu żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej