Pieczone, pachnące ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone, pachnące ziemniaki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Pokrój na połówki albo ćwiartki. Zalej w dużym garnku wrzącą wodą tak żeby były przykryte i gotuj 3 minuty. Odcedź, przestudź.

Krok 2

Oba fixy Knorr wymieszaj z olejem i mieszankę wlej do ziemniaków. Wymieszaj potrząsając naczyniem tak żeby wszystkie kawałki warzywa obtoczyły się w przyprawach.

Krok 3

Przełóż ziemniaki na dużą blachę - taką z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 1 godziny przekręcają od czasu do czasu żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ośmiornica
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej