Pieczone, pachnące ziemniaki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1500 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Pokrój na połówki albo ćwiartki. Zalej w dużym garnku wrzącą wodą tak żeby były przykryte i gotuj 3 minuty. Odcedź, przestudź.

Krok 2

Oba fixy Knorr wymieszaj z olejem i mieszankę wlej do ziemniaków. Wymieszaj potrząsając naczyniem tak żeby wszystkie kawałki warzywa obtoczyły się w przyprawach.

Krok 3

Przełóż ziemniaki na dużą blachę - taką z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 1 godziny przekręcają od czasu do czasu żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej