Pieczarki zapiekane z serem z piekarnika: pieczone | Przepisy.pl pixel

Zapiekane pieczarki z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż na maśle pokrojone w cząstki pieczarki.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz sosem Knorr.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki rozłóż w mniejsze naczynia, obsyp tartym serem, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C (górna grzałka), przez 15 minut. Do pieczarek można dodać kilka papryczek chili. Zaostrzą one wtedy smak grzybów.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane pieczarki z serem Zapiekane pieczarki z serem

Szukasz pomysłu na błyskawiczną i wyjątkowo apetyczną przekąskę? Pieczarki zapiekane z serem na pewno spełnią Twoje oczekiwania. Nie czekaj i już teraz sięgnij po naszą sprawdzoną recepturę, która zyskała już grono miłośników. Mamy nadzieję, że wkrótce do niego dołączysz, przyrządzając zapiekane pieczarki z serem. 

Dla kogo? 

Dla wszystkich fanów szybkiego gotowania i pysznych rezultatów na talerzu. Pieczarki z piekarnika z serem będą gotowe w pół godziny, a Ty oczarujesz ich smakiem wszystkich gości. Przygotuj się na pytania o dokładkę i recepturę – gwarantujemy, że takie się pojawią! 

Na jaką okazję? 

Pieczarki zapiekane z serem to pyszna i wyjątkowo łatwa do przygotowania przekąska. Zapamiętaj ten przepis i wypróbuj go, gdy będziesz mieć zaledwie kwadrans na przygotowanie ciepłej kolacji lub gdy najdzie cię ochota na małe słone co nieco np. podczas oglądania telewizji.

Czy wiesz, że? 

Pieczarki pieczone w piekarniku z serem są prostym daniem. Zacznij od podsmażenia ich na maśle. Następnie dodaj do nich ziołowy sos przeznaczony do warzyw na ciepło, który jednak świetnie pasuje także do grzybów. Na koniec obsyp pieczarki tartym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. 

Dla urozmaicenia: 

Jeżeli chcesz zaostrzyć smak grzybów, możesz do nich dodać kilka papryczek chili. Danie odmieni swój smak także wtedy, gdy żółty ser zastąpisz serem pleśniowym lub pokusisz się o dodanie innych gatunków serów. Mięsożercy mogą urozmaicić pieczarki z serem z piekarnika kawałkami szynki lub boczku.