Zapiekane pieczarki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pieczarki z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

224 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż na maśle pokrojone w cząstki pieczarki.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz sosem Knorr.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki rozłóż w mniejsze naczynia, obsyp tartym serem, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C (górna grzałka), przez 15 minut. Do pieczarek można dodać kilka papryczek chili. Zaostrzą one wtedy smak grzybów.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane pieczarki z serem Zapiekane pieczarki z serem

Pieczarki zapiekane z serem to pyszna i wyjątkowo łatwa do przygotowania przekąska. Zapamiętaj ten przepis i wypróbuj go zbędziesz mieć zaledwie kwadrans na przygotowanie ciepłej kolacji, lub gdy najdzie cię ochota na małe słone co nieco np. podczas oglądania telewizji. Zacznij od pokrojenia pieczarek i podsmażenia ich na maśle. Następnie dodaj do nich ziołowy sos przeznaczony do warzyw na ciepło, który jednak świetnie pasuje także do grzybów. Na koniec obsyp pieczarki tartym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Jeżeli chcesz zaostrzyć smak grzybów, możesz do nich dodać kilka papryczek chili. Danie odmieni swój smak także wtedy, gdy żółty ser zastąpisz serem pleśniowym, lub pokusisz się o wrzucenie do zapiekanki także innych gatunków serów. Mięsożercy mogą dodać kawałki szynki lub boczek.