Zapiekane pieczarki z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

211 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż na maśle pokrojone w cząstki pieczarki.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz sosem Knorr.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki rozłóż w mniejsze naczynia, obsyp tartym serem, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C (górna grzałka), przez 15 minut. Do pieczarek można dodać kilka papryczek chili. Zaostrzą one wtedy smak grzybów.

Zapiekane pieczarki z serem  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane pieczarki z serem Zapiekane pieczarki z serem

Pieczarki zapiekane z serem to pyszna i wyjątkowo łatwa do przygotowania przekąska. Zapamiętaj ten przepis i wypróbuj go zbędziesz mieć zaledwie kwadrans na przygotowanie ciepłej kolacji, lub gdy najdzie cię ochota na małe słone co nieco np. podczas oglądania telewizji. Zacznij od pokrojenia pieczarek i podsmażenia ich na maśle. Następnie dodaj do nich ziołowy sos przeznaczony do warzyw na ciepło, który jednak świetnie pasuje także do grzybów. Na koniec obsyp pieczarki tartym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Jeżeli chcesz zaostrzyć smak grzybów, możesz do nich dodać kilka papryczek chili. Danie odmieni swój smak także wtedy, gdy żółty ser zastąpisz serem pleśniowym, lub pokusisz się o wrzucenie do zapiekanki także innych gatunków serów. Mięsożercy mogą dodać kawałki szynki lub boczek.