
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż na maśle pokrojone w cząstki pieczarki.

Krok 2
Całość oprósz sosem Knorr.

Krok 3
Pieczarki rozłóż w mniejsze naczynia, obsyp tartym serem, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C (górna grzałka), przez 15 minut. Do pieczarek można dodać kilka papryczek chili. Zaostrzą one wtedy smak grzybów.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane pieczarki z serem
Szukasz pomysłu na błyskawiczną i wyjątkowo apetyczną przekąskę? Pieczarki zapiekane z serem na pewno spełnią Twoje oczekiwania. Nie czekaj i już teraz sięgnij po naszą sprawdzoną recepturę, która zyskała już grono miłośników. Mamy nadzieję, że wkrótce do niego dołączysz, przyrządzając zapiekane pieczarki z serem.
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów szybkiego gotowania i pysznych rezultatów na talerzu. Pieczarki z piekarnika z serem będą gotowe w pół godziny, a Ty oczarujesz ich smakiem wszystkich gości. Przygotuj się na pytania o dokładkę i recepturę – gwarantujemy, że takie się pojawią!
Na jaką okazję?
Pieczarki zapiekane z serem to pyszna i wyjątkowo łatwa do przygotowania przekąska. Zapamiętaj ten przepis i wypróbuj go, gdy będziesz mieć zaledwie kwadrans na przygotowanie ciepłej kolacji lub gdy najdzie cię ochota na małe słone co nieco np. podczas oglądania telewizji.
Czy wiesz, że?
Pieczarki pieczone w piekarniku z serem są prostym daniem. Zacznij od podsmażenia ich na maśle. Następnie dodaj do nich ziołowy sos przeznaczony do warzyw na ciepło, który jednak świetnie pasuje także do grzybów. Na koniec obsyp pieczarki tartym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zaostrzyć smak grzybów, możesz do nich dodać kilka papryczek chili. Danie odmieni swój smak także wtedy, gdy żółty ser zastąpisz serem pleśniowym lub pokusisz się o dodanie innych gatunków serów. Mięsożercy mogą urozmaicić pieczarki z serem z piekarnika kawałkami szynki lub boczku.