Sok z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z kalarepy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dla niemowląt wybieramy kalarepę lub brukiew młodą (nie zdrewniałą). Umyj, obierz, opłucz, sparz kalarepę lub brukiew gorącą wodę i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Utartą kalarepę lub brukiew włóż do gęstego sitka i wyciśnij sok łyżką.

Krok 3

Przepłucz 1-2 łyżeczkami przegotowanej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej