Sok z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z kalarepy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dla niemowląt wybieramy kalarepę lub brukiew młodą (nie zdrewniałą). Umyj, obierz, opłucz, sparz kalarepę lub brukiew gorącą wodę i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Utartą kalarepę lub brukiew włóż do gęstego sitka i wyciśnij sok łyżką.

Krok 3

Przepłucz 1-2 łyżeczkami przegotowanej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej