Sok z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z kalarepy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dla niemowląt wybieramy kalarepę lub brukiew młodą (nie zdrewniałą). Umyj, obierz, opłucz, sparz kalarepę lub brukiew gorącą wodę i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Utartą kalarepę lub brukiew włóż do gęstego sitka i wyciśnij sok łyżką.

Krok 3

Przepłucz 1-2 łyżeczkami przegotowanej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej