Fettuccine ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w kostkę, następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz cebulę i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 5

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i udekoruj listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej