Fettuccine ze szpinakiem - przepis: makaron | Przepisy.pl pixel

Fettuccine ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w kostkę, następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz cebulę i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 5

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i udekoruj listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej