
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
150 mililitrów
20 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w kostkę, następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj w rondelku z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dodaj pieczarki oraz cebulę i gotuj jeszcze chwilę.
Krok 5
Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i udekoruj listkami szałwii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej