Fettuccine ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fettuccine ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w kostkę, następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz cebulę i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 5

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i udekoruj listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej