Fettuccine ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w kostkę, następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz cebulę i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 5

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i udekoruj listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej