Ryba w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w mleczku kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

0.5 litra

1 sztuka

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.

Krok 3

W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.

Krok 5

Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.

Krok 6

Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej