
Składniki
1 sztuka
100 gramów
0.5 litra
1 sztuka
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.
Krok 3
W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.
Krok 5
Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 2
Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.
Krok 6
Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej