
Składniki
1 sztuka
100 gramów
0.5 litra
1 sztuka
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.
Krok 3
W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.
Krok 5
Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 2
Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.
Krok 6
Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej