Ryba w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w mleczku kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

0.5 litra

1 sztuka

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.

Krok 3

W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.

Krok 5

Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.

Krok 6

Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej