Ryba w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w mleczku kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

0.5 litra

1 sztuka

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.

Krok 3

W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.

Krok 5

Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.

Krok 6

Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej