Ryba w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w mleczku kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

0.5 litra

1 sztuka

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej wraz z kostką Knorr.

Krok 3

W rondlu podgrzej masło ghee i wrzuć posiekany czosnek i cienko pokrojoną cebulą.

Krok 5

Wlej mleko z wiórkami i ocet. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Następnie zalej nim wiórki kokosowe. Odstaw na 30 minut. Filety w tym czasie pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Dodaj pokrojoną chili, imbir oraz turmerik. Smaż chwilę na małym ogniu, aby żaden składnik się nie zarumienił.

Krok 6

Do sosu włóż filety i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj z ryżem, przybrane ziołami i posypane startym imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w mleczku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej