
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj . Pieczarki zetrzyj na tarce . Przypraw maggi , pieprzem ziołowym i solą . Smaż na oleju , aż odparują .
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę , podsmaż na oleju. Dodaj 1 łyżkę masła , pokrojonego pomidora , podsmaż . Dodaj pieczarki i ryż .
Krok 3
Sos : mleko zagotuj . Dodaj rozdrobniony serek , gotuj , mieszając . Dodaj śmietanę i resztę masła , przypraw , zagotuj . Polej ryż z warzywami , podduś .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej