
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj . Pieczarki zetrzyj na tarce . Przypraw maggi , pieprzem ziołowym i solą . Smaż na oleju , aż odparują .
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę , podsmaż na oleju. Dodaj 1 łyżkę masła , pokrojonego pomidora , podsmaż . Dodaj pieczarki i ryż .
Krok 3
Sos : mleko zagotuj . Dodaj rozdrobniony serek , gotuj , mieszając . Dodaj śmietanę i resztę masła , przypraw , zagotuj . Polej ryż z warzywami , podduś .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej