Ryż z papryką w sosie z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z papryką w sosie z sera

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj . Pieczarki zetrzyj na tarce . Przypraw maggi , pieprzem ziołowym i solą . Smaż na oleju , aż odparują .

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę , podsmaż na oleju. Dodaj 1 łyżkę masła , pokrojonego pomidora , podsmaż . Dodaj pieczarki i ryż .

Krok 3

Sos : mleko zagotuj . Dodaj rozdrobniony serek , gotuj , mieszając . Dodaj śmietanę i resztę masła , przypraw , zagotuj . Polej ryż z warzywami , podduś .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z papryką w sosie z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej