Pieczony serowy mix warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

300 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

250 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.

Krok 3

Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.

Krok 4

Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej