Pieczony serowy mix warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony serowy mix warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

4 sztuki

300 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

250 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.

Krok 3

Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.

Krok 4

Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej