Pieczony serowy mix warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony serowy mix warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

4 sztuki

300 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

250 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.

Krok 3

Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.

Krok 4

Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej