
Składniki
100 gramów
4 sztuki
300 gramów
100 gramów
200 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 pęczka
450 mililitrów
250 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.
Krok 3
Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.
Krok 4
Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej