
Składniki
100 gramów
4 sztuki
300 gramów
100 gramów
200 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 pęczka
450 mililitrów
250 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.
Krok 3
Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.
Krok 4
Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej