Szpinak na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, dodaj pieprz cayenne.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj szpinak i wymieszaj. Smaż chwilę razem, aż odparuje nadmiar wody ze szpinaku.

Krok 3

Następnie do szpinaku wlej śmietanę z Fixem.

Krok 4

Całość zagotuj, dodaj ser i wymieszaj. Garnek zdejmij z ognia. Szpinak nałóż do niewielkich bulionówek i podawaj, najlepiej z chrupiącą bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej