Szpinak na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, dodaj pieprz cayenne.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj szpinak i wymieszaj. Smaż chwilę razem, aż odparuje nadmiar wody ze szpinaku.

Krok 3

Następnie do szpinaku wlej śmietanę z Fixem.

Krok 4

Całość zagotuj, dodaj ser i wymieszaj. Garnek zdejmij z ognia. Szpinak nałóż do niewielkich bulionówek i podawaj, najlepiej z chrupiącą bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej