Szpinak na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, dodaj pieprz cayenne.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj szpinak i wymieszaj. Smaż chwilę razem, aż odparuje nadmiar wody ze szpinaku.

Krok 3

Następnie do szpinaku wlej śmietanę z Fixem.

Krok 4

Całość zagotuj, dodaj ser i wymieszaj. Garnek zdejmij z ognia. Szpinak nałóż do niewielkich bulionówek i podawaj, najlepiej z chrupiącą bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej