Składniki
300 gramów
1 sztuka
300 gramów
4 sztuki
1 szklanka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, potnij w kawałki i gotuj przez 30 minut.
Krok 2
Zbierz szumowiny, dodaj posiekany, umyty szczaw i gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 3
Zabiel śmietaną, dopraw do smaku. Wiosenną zupę szczawiową podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 osób ogląda przepis: 
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
30 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej