Wiosenna zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa szczawiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, potnij w kawałki i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Zbierz szumowiny, dodaj posiekany, umyty szczaw i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Krok 3

Zabiel śmietaną, dopraw do smaku. Wiosenną zupę szczawiową podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej