Wiosenna zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa szczawiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, potnij w kawałki i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Zbierz szumowiny, dodaj posiekany, umyty szczaw i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Krok 3

Zabiel śmietaną, dopraw do smaku. Wiosenną zupę szczawiową podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej