Wiosenna zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa szczawiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

4 sztuki

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, potnij w kawałki i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Zbierz szumowiny, dodaj posiekany, umyty szczaw i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Krok 3

Zabiel śmietaną, dopraw do smaku. Wiosenną zupę szczawiową podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grillowane polędwiczki
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej