Wiosenna zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa szczawiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, potnij w kawałki i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Zbierz szumowiny, dodaj posiekany, umyty szczaw i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Krok 3

Zabiel śmietaną, dopraw do smaku. Wiosenną zupę szczawiową podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa szczawiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej