
Składniki
1.3 kilograma
10 dekagramów
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.
Krok 2
Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.
Krok 3
Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.
Krok 4
Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej