Pieczeń schabowa w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń schabowa w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

10 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.

Krok 2

Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.

Krok 3

Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.

Krok 4

Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej