Pieczeń schabowa w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń schabowa w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

10 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.

Krok 2

Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.

Krok 3

Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.

Krok 4

Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Crumble z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej