Pieczeń schabowa w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń schabowa w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

10 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.

Krok 2

Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.

Krok 3

Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.

Krok 4

Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej