
Składniki
1.3 kilograma
10 dekagramów
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.
Krok 2
Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.
Krok 3
Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.
Krok 4
Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej