Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w grube plasterki pieczarki i podsmaż je na rumiano na 2 łyżkach oleju, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę i kontynuuj smażenie kolejne 5 minut na małym ogniu.

Krok 2

Wyrób mięso z jajkiem, cebulą, rozkruszonymi mini kostkami Pietruszka i Czosnek i 5 łyżkami bułki tartej.

Krok 3

Uformuj 10 małych kotletów. Panieruj je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Krok 4

Do pieczarek na patelnie dodaj masło, przełóż usmażone kotleciki, zalej sosem ze słoika Knorr i duś na bardzo małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

Danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami - bazylią i pietruszką.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej