Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
25 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój w grube plasterki pieczarki i podsmaż je na rumiano na 2 łyżkach oleju, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę i kontynuuj smażenie kolejne 5 minut na małym ogniu.
Krok 2
Wyrób mięso z jajkiem, cebulą, rozkruszonymi mini kostkami Pietruszka i Czosnek i 5 łyżkami bułki tartej.
Krok 3
Uformuj 10 małych kotletów. Panieruj je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Krok 4
Do pieczarek na patelnie dodaj masło, przełóż usmażone kotleciki, zalej sosem ze słoika Knorr i duś na bardzo małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami - bazylią i pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































