Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżki

500 gramów

1 pęczek

1.5 litra

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w garnku. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij.

Krok 2

Do tego dodaj rozgnieciony czosnek.

Krok 3

Kapustę włoską podziel na ćwiartki. Wyciągnij głąb, a liście pokrój w cienkie paski. Dodaj i duś razem.

Krok 4

Następnie dolej bulion, dodaj makaron i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Szynkę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na grubej tarce i podgrzej to wszystko w zupie. Przypraw do smaku pieprzem i muszkatem. Dodaj pietruszkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej