Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżki

500 gramów

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w garnku. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij.

Krok 2

Do tego dodaj rozgnieciony czosnek.

Krok 3

Kapustę włoską podziel na ćwiartki. Wyciągnij głąb, a liście pokrój w cienkie paski. Dodaj i duś razem.

Krok 4

Następnie dolej bulion (1,5 l wody i bulion warzywny Knorr), dodaj makaron i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Szynkę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na grubej tarce i podgrzej to wszystko w zupie. Przypraw do smaku pieprzem i muszkatem. Dodaj pietruszkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej